fbpx
Volgers met Google Maps – de nieuwe volgfunctie

Volgers met Google Maps – de nieuwe volgfunctie

Volgen, volgers en gevolgd worden, inmiddels is er de "volgknop" van Google Maps

Facebook, Twitter en diverse social media bieden je de kans op het verkrijgen van vele volgers. Wie volgt? Google maps is het antwoord. Want ook voor bedrijven die fysiek aanwezig zijn met bijvoorbeeld een winkel of restaurant willen naast online meer integratie met hun werkelijke (offline) bezoekers.

Met Google Mijn Bedrijf was de eerste stap al gezet. Als ondernemer kun je je bedrijf gratis online promoten, zonder dat je meteen bent aangewezen tot adverteren.

Nu gaat Google een stap verder door je ook de mogelijkheid te bieden om je favoriete winkel of leverancier te volgen. De aanbiedingen die onder Google Mijn Bedrijf worden aangeboden, wat overigens ook andere acties of evenementen kunnen zijn, vind een klant die jou volgt onder het kopje “voor jou” als speciale selectie in beeld.

Dit zijn enkele voordelen van het gebruik van de volgfunctie:

jouw volgers ontvangen updates op het tabblad “voor jou”
naast Google maps worden je Google posts ook op je bedrijfspagina weergegeven
je offline klanten worden nog meer bij je bedrijf betrokken

Google Maps maakt de combinatie van de "offline" wereld met online volgers mogelijk

Inmiddels wordt de “volgknop” ook in Nederland uitgerold, wat extra kansen voor ondernemers biedt. Als je de optie Google Mijn Bedrijf en de volgfunctie combineert, biedt je je klanten iets nieuws en ben je veel van je concurrenten voor.

Klik hier om meer informatie te vinden over het instellen en gebruik van de volgfunctie. Er komen steeds meer nieuwe functies voor Google Maps, dus volg mijn blog om op de hoogte blijven.

PS: Lees hier ook het originele verhaal van de Paul Cole, de product manager van Google

Update: binnenkort organiseer ik de Themadag “Online en Offline Marketing” voor ondernemers. Wil jij meer uit je marketing halen?
Klik hier voor meer informatie

Blijf op de hoogte

error: .